Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı ihracatımız 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye merkezli ama küresel perspektifli bir anlayışla dış siyasetimizi şekillendirdik, bundan geri gidiş kesinlikle olmayacak.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Provokasyonlarla, art niyetli söylemlerle, ülkemizi bölgedeki ortaklarından, tarihi bağlarının olduğu kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız. Muhalefet aktörleri de bu nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapmaktadır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üretim, istihdam ve ekonomik büyümeden taviz vermeden enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çeşitli bahanelerle milletimizin rızkına, refahına, malına, mülküne, cebindeki parasına kasteden açgözlülere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün şiddetli bir depremle sarsılan Japonya’ya ve dost Japon halkına, ülkem ve milletim adına, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 yılı ekim ayı itibarıyla yıllık hizmet ihracatı tarihi rekor seviye ile 99 milyar 254 milyon dolar olarak gerçekleşti.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 5 aydır dış ticaret açığı ve cari işlemler açığının kalıcı olarak düşmeye başladığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde iyileşmenin süreceğine inanıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yola çıktığımız 2002 yılında aylık ortalama 3 milyar dolar ihracat yaparken bugün aylık ortalama 21,3 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023’de mal ve hizmet ihracatçılarımıza 11,6 milyar lira destek sağladık. İhracat desteklerine tahsis ettiğimiz bütçeyi 2024’te iki katına çıkartıyoruz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız, Türk ürünlerinin tanınmadığı, ihracatçımızın ayak basmadığı ülke bırakmamaktır.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevcut desteklerimizi güçlendirirken, ihracatçılarımıza yeni destek paketleri, yeni hizmetler sunmanın hazırlıklarını yapıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir