Eda Erdem, ABD’nin “Uluslararası Cesur Kadınlar” ödülüne aday gösterildi

ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh’in ev sahipliğinde ABD İstanbul Başkonsolosluğu Konukevi’nde gerçekleştirilen resepsiyona ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt, başarılı oyuncu Eda Erdem Dündar ve konuklar katıldı.

Eda Erdem Dündar’a ödüle aday gösterildiği için bir plaket takdim edilirken, Jeffry L. Flake, kadınların güçlendirilmesi konusunda Eda Erdem Dündar’ın çok önemli bir figür olduğunu söyledi.

Başarılarını ve kadınların güçlendirilmesi konusunda yaptığı çalışmaları gördükten sonra Eda Erdem Dündar’ın bu ödülü hak ettiğini düşündüğünü belirten Jeffry L. Flake, “Aynı zamanda kendisi dünyanın en iyi voleybol takımının kaptanı. Böyle bir mevkide olmak kolay değil. Kaptan Eda Erdem, genç kadınlara zaman ayırıyor, onlara her şeyi başarabileceklerini gösteriyor. Bu ödül adına bizim açımızdan son derece doğal bir adaydı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de birçok spor müsabakasını takip ettiklerini dile getiren Flake şunları söyledi:

“Futbol maçlarına gittik, voleybol maçlarına gittik. Hatta geçen yıl Antalya’da bir voleybol maçına gittik, salon hınca hınç doluydu. Sanırım son zamanlarda izlediğimiz en heyecanlı mücadeleydi. Türkiye gibi sporu ciddiye alan, içtenlikle seven bir ülkede olmak benim için büyük bir zevk. Benim de gençliğim sporla geçti. Amerikan futbolu oynadım, koşu takımlarında yer aldım. Eşim okul takımında basketbol oynamıştı. Bu yüzden Türkiye’de olmak bizim için büyük bir mutluluk.”

Resepsiyona ev sahipliği yapan ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh ise seçkin konukları ağırladığını vurgulayarak, “Başkonsolosluk konutunda bu güzel misafirleri ağırlamak benim için bir zevk. ABD Dışişleri Bakanlığı her yıl ‘Uluslararası Cesur Kadınlar’ adında bir ödül veriyor. Bu ödüle kadınların güçlendirilmesi, insan hakları ve farklı disiplinlerde başarı elde etmiş kadınlar aday gösteriliyor. Bu nedenle de kaptan Eda Erdem’i bu ödüle aday gösterdik.” açıklamasını yaptı.

Kendisinin de bir taraftar olduğunun altını çizen Eadeh, “Spor özellikle gençlere disiplini, kararlılığı ve ekip çalışmasını öğreten önemli bir uğraş. İstanbul’da sporun ne kadar önemli olduğunu zevkle gözlemliyorum ve spor müsabakalarına gitmekten keyif duyuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Eda: “Hayal edemediğim bir kariyer ve hayatı yaşıyorum”

Resepsiyon için teşekkür eden Eda Erdem Dündar, çok önemli bir ödüle aday gösterildiğini belirterek gururlu olduğunu dile getirdi.

Böyle bir ödüle aday gösterilmenin çok değerli olduğunu da vurgulayan Eda Erdem Dündar, “Çok güçlü, önemli, başarılı kadınların arasında ismimin geçmesi çok önemli. Bu adaylık çok fazla sorumluluk da ekliyor omuzlarıma ama bunun bilincindeyim. Yeni jenerasyona en iyi şekilde rol model olmaya çalışıyoruz. Her zaman söylerim, biz çok farklı karakterlerden kurulu rengarenk bir takımız. Ama konu bir amaç olduğu zaman bir olabilen, biz olabilen bir takımız. Takım arkadaşlarımla beraber çok güzel işler başarıyoruz. Takım arkadaşlarımın da bu ödüle aday gösterilmemde çok büyük emeği var. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Hayatımda yine unutamayacağım bir akşam oldu diyebilirim.” diye konuştu.

Bugüne kadar yaşadıklarını hayal dahi etmediğini kaydeden Eda Erdem Dündar, şöyle devam etti:

“Geçmişe gidip bugünkü halimin bu şekilde olacağını hiçbir zaman düşünemezdim. Ama hayal etmekten vazgeçmedim. Heykelimin dikilmesi yıllardır konu olan bir şeydi, onun gerçekleşmiş olması inanılmaz bir duygu benim için. Her gün önünden geçtiğimde ‘Bu gerçek mi?’ diyorum. Tabii ki bunları hayal edemezdim ama çok şanslıyım. Hala kariyerim devam ederken böylesi bir değer görmek, buna sahip olabilmek benim için paha biçilemez. Çok mutlu ve gururluyum. Buradan tekrar kulübümüze ve güzel taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Hayal edemezdim ama şu anda hayal edemediğim bir kariyer ve hayatı yaşıyorum.”

Heykelinin dikilmesinin ardından ileride kendisinin filminin ya da belgeselinin çekilmesinin nasıl bir duygu oluşturacağıyla ilgili de konuşan milli sporcu, “İnanın bilmiyorum. Şu anda kariyerim devam ediyor. Yapılır mı, yapılmak istenir mi inanın bilmiyorum. Tabii ki böyle bir şeyin söz konusu olması bile beni heyecanlandırıyor. Kariyerim devam ediyor. Vücudum el verdiğince takımıma hizmet etmek istiyorum. Yakın gelecekte voleybol oynamak istiyorum. Sonrasında hep birlikte neler olacağını, hangi fırsatların önüme çıkacağını göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Her gün geçerken gördüğü heykeliyle henüz fotoğraf çekmediğini vurgulayan Eda Erdem Dündar, şunları söyledi:

“İlk gün haricinde heykelin önünde fotoğraf çekilmedim. Ama önünden geçerken insanları görünce ‘Şu insanları bir şaşırtsam mı?’ diyorum. Bir gün hava güzel olunca orada arabamı kenara çekip insanları şaşırtarak kendim de bir özçekim yapmak istiyorum, aklımda bu var.”

Fenerbahçe Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt da, milli sporcu adına çok gururlu olduklarını dile getirdi.

Eda Erdem Dündar’ın heykelinin açılışını yaptıklarını hatırlatan Bayazıt, “Bugün de burada uluslararası bir ödül töreni için hep beraberiz. Çok gurur duyuyoruz. Eda, Türk sporu ve uluslararası arena için çok önemli bir kadın figürü. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu tip ödüllerin devam edeceğini düşünüyoruz. Kız çocuklarına ve tüm kadınlara ilham vereceğinin farkındayım. Tarihimizde kadın sporcu heykeli az. Bunu biz Fenerbahçe olarak yapmamız ayrı bir değer. Eda kaptan bunları hak ediyor, her şeyi hak ediyor. Duruşu ve sporcu kişiliğiyle çok önemli bir isim. Bu tarif edilmez bir duygu.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir