Siyasi partilerde bayramlaşma ziyaretleri

Siyasi parti temsilcileri, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti’ye ayrı ayrı ziyarette bulundu.

Ziyaretçiler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı.

AK Parti’nin ilk ziyaretçileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir başkanlığındaki heyet oldu.

Bayram tebriklerinin dile getirilmesinin ardından konuşan Belgin Uygur, bayramın Türkiye ve mazlum coğrafyalar için umut olmasını diledi.

Buruk bir bayram yaşandığını ifade eden Uygur, Filistin’deki soykırımın, katliamın yaklaşık 6 aydır sürdüğünü ifade ederek, “Kadın, çocuk ayrımı gözetilmeksizin, bütün uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek, bütün dünyanın gözü önünde orada bir zulüm yaşanıyor. Bu, ramazanda da devam etti, bayramda da devam ediyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 22 yıllık iktidarları döneminde bütün coğrafyalarda zulme uğrayan mazlumlar için dik ve net duruş sergilediğini belirten Uygur, Türkiye’nin Filistin meselesinde de en güçlü duruşu, en net haykırışı BM başta olmak üzere bütün uluslararası hukuk platformlarında ifade ettiğini kaydetti.

Filistinlilerin en temel haklarına bile ulaşırken İsrail’in engellemeleriyle karşılaştığını vurgulayan Uygur, “Bundan sonra da Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde net ve dik duruşumuz uluslararası alanda devam edecek. Bundan önce olduğu gibi oraya insani yardım ulaştırılması noktasında mücadelemize devam edeceğiz. Mazlum coğrafyalara umut olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinin geçirildiğini hatırlatan Uygur, “Millet iradesi sandığa tecelli etti. Biz seçimimizin de, seçim sonuçlarımızın da ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

CHP’li Demir de seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Filistin’deki zulmün bir an önce durdurulmasını istediklerini dile getiren Demir, “Dünyadaki tüm ülkeler tarafından mazlum insanların öldürülmesinin engellenmesini temenni ediyoruz. Bununla ilgili tüm adımların ivedi atılması konusunu da hem takip ediyoruz hem destek veriyoruz.” diye konuştu.

“Atılacak adımların sonuna kadar arkasındayız”

AK Parti’nin ikinci konukları MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki heyet oldu. Heyetlerin karşılıklı bayram tebriklerinde bulunmasının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur, buruk bir bayrama girildiğini, Filistin’de 6 ayı aşkın zamandır İsrail zulmünün devam ettiğini ifade etti.

İsrail’in saldırılarının ramazan ve bayram demeden sürdüğünü kaydeden Uygur, “Gazze davasına en çok sahip çıkan ülkelerden biriyiz, liderlerden birine sahibiz.” dedi.

MHP’li Durmaz ise bayramların mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını diledi. Durmaz, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin konusunda atacağı adımların arkasında olduklarını dile getirdi.

Durmaz, “Dünyanın gözü önünde bir soykırım yapılıyor. Artık devlet demek mümkün değil. Terör devletiyle karşı karşıyayız. Türkiye şu anda en fazla yardım yapan ülkeyken birilerinin bunu farklı değerlendirip istismar konusu yapması da kabul edilebilir değil.” ifadelerini kullandı.

Durmaz, 1,5 yıldır devam eden seçim sürecinin de geride kaldığını belirterek, eksiklerin, noksanların tamamlanacağı seçimsiz dört yıllık döneme girildiğini kaydetti.

Belgin Uygur da Türkiye’nin son 5-6 yılda olağanüstü süreçlerden geçtiğini belirterek, “Pandemi, Ukrayna-Rusya savaşının ekonomik etkileri, ülkemizdeki doğal afetler, yangınlar, seller, depremler, en son yaşadığımız 2 büyük deprem, 11 ilimizi etkileyen, tabii bunların ekonomik sonuçları, etkileri maalesef oluyor ama biz kadrolarımızın gücüyle, devlet-millet dayanışmasının gücüyle, güçlü bir irade ve idareyle bu neticelerin vatandaşımıza en az yansıması noktasında ciddi ve en hızlı adımları attık.” diye konuştu.

Uygur deprem bölgesinin yaralarının sarılması için de hızlı adımlar attıklarını belirterek, bölgedeki vatandaşların en kısa sürede evlerine kavuşacağını söyledi.

Seçim sonuçlarının da analizlerini yaptıklarını anlatan Uygur, gelecekteki 4,5 yıllık seçimsiz süreçte millet için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

“Demek ki Türkiye’de tek adamlık rejimi filan yokmuş”

MHP’li Durmaz bu seçimde ilk defa birilerinin seçim sonuçlarına itiraz etmediğini belirterek, “‘Tek adam rejimi var, o nedenle böyle bir sonuç çıktı’ demediler. ‘Trafoya kedi girdi, o yüzden böyle bir sonuç çıktı’ demediler. Demek ki Türkiye’de tek adamlık rejimi filan yokmuş. Bunun idraki için CHP’nin birinci parti olması da gerekmiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uygur ise demokrasi kültürünün özümsenmesi ve yerleşmesini hayata geçiren bir parti ve ittifak olduklarını belirterek, millet iradesinin başlarının üzerinde olduğunu vurguladı.

Türkiye’de Gazze meselesine ilişkin olarak haksız tezvirat yapıldığını belirten Uygur, “Hem bu konuda, hem ‘tek adam’ meselesini biz asla zinhar kabul etmiyoruz. Milletimizin vicdanı ve mazlum coğrafyalarda zulme uğrayan her bir kardeşimizin dünyanın dört bir tarafında Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı’mızın her bir ferde sahip çıkışını o coğrafyalara gittiğimizde onun minnetini çok net bir şekilde alıyoruz. Bu ifade ediliyor. En doğru cevabı mazlum coğrafyalardakiler ve milletimiz veriyor. Bu konuda da gönlümüz müsterih, vicdanımız rahat bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

HÜDA PAR heyetinin ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç başkanlığındaki heyetin ziyaretinde Ramazan Bayramı’nın mazlum coğrafyalar için umut olmasını diledi.

Buruk bir bayram yaşadıklarını söyleyen Uygur, 6-7 aydır Gazze’de bütün dünyanın gözü önünde soykırım ve katliam gerçekleştiğini belirtti. Türkiye’nin, uluslararası hukukun gereğinin yerine getirilmesi noktasında güçlü ve net bir duruşu olduğunu aktaran Uygur, “Buna bütün Türkiye, dünya şahit. Bedel ödeme pahasına o net duruşumuzdan asla taviz vermedik.” diye konuştu.

“İnşallah ticari kısıtlama işgalci İsrail’i zor durumda bırakır”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dinç de Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin hayatını kaybeden aile fertlerine Allah’tan rahmet diledi. Filistin’de insanlık suçu işlendiğini belirten Dinç, buna hiçbir insanın sessiz kalamayacağını söyledi.

İsrail’in işgalci bir terör örgütü olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Dinç, “Orada birçok kişi ilaçsız, gıdasız. İnsani yardımın bile ulaşmasına engel oluyorlar. Bu konuda geç de olsa ticari ilişkilere kısıtlama gelmesini biz çok olumlu buluyoruz. İnşallah ticari kısıtlama işgalci İsrail’i zor durumda bırakır. Filistin halkı da özgürleşir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yeni, sivil ve adil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Dinç, “Toplumun her kesiminin kendini bulduğu bir anayasa gerekiyor. Meclisin ilk yapması gereken iş budur. Bir fırsat da doğmuştur. Bunun da değerlendirilmesi gerekiyor. Herkesin katkısı olduğu sivil, adil, ana kucağı gibi herkesi kucaklayan bir anayasanın doğmasını istiyoruz.” dedi.

Uygur ise yeni anayasa konusunda girişimleri geçen süreçte ortaya koyduklarını vurgulayarak, bundan sonraki süreçte de bu konudaki çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

“Bütün yaptırımlarda sonuna kadar arkasında olacağız”

HÜDA PAR’ın ardından AK Parti’yi Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Müjdeci başkanlığındaki heyet ziyaret etti.

Müjdeci, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın selamlarını ileterek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AK Parti teşkilatının bayramını tebrik etti.

“Filistin davası hepimizin davası.” diyen Müjdeci, “Siyasi partiler üzerinde bir mesele. Biz de devletimizin ve hükümetimizin İsrail’e karşı yapacağı bütün yaptırımlarda sonuna kadar arkasında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerin nezaket içinde geçtiğini söyleyen Müjdeci, bundan sonraki sürecin hizmet zamanı olduğunu belirtti.

“Bütün iyi insanların bu zulme artık ‘dur’ demesi gerekiyor”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı başkanlığındaki heyet de AK Parti’ye bayram ziyaretinde bulundu.

Alfatlı, Doğu Türkistan, Gazze ve Kırım’daki zulmün kendilerini derinden yaraladığını belirtti. AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gayretleri nedeniyle teşekkür eden Alfatlı, “katil İsrail’in bir an önce durdurulması gerektiğini” söyledi.

AK Parti’li Uygur da, “Nerede zulme uğrayan kardeşlerimiz varsa buna en güçlü sesi verme noktasında bundan önce olduğu gibi mücadeleye, haykırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Alfatlı’nın, bu acılar üzerinden kimsenin “siyasi rant” girişiminde olmaması gerektiğini söylemesi üzerine Uygur, “Milli bir duruş sergilememiz gerekiyor.” dedi.

“Aksayan yönleri görmezden gelmiyoruz”

AK Parti heyeti, BBP’nin ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı Davut Ocak başkanlığındaki heyeti ağırladı.

Ocak, seçim sonuçları konusunda gereken mesajı aldıklarını ve değerlendirmeler yapacaklarını söyledi.

Parti İçi Eğitim Politikaları Başkanı Ayşe Sucu başkanlığındaki İYİ Parti heyeti de AK Parti’ye bayram ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti’li Uygur, geride kalan seçimlerin sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, kendi içimizde seçim sonuçları değerlendirmemizi yaparak, yine güçlü bir şekilde, devletimiz, ülkemiz, memleketimiz, ülkemizin her bir ferdi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sucu ise Filistin’de bir dram yaşandığını belirterek, “İnsan özüne dönmediği sürece tarih boyunca bu dramlar hep yaşandı. Özellikle sözde din üzerinden, insanlık bu tür katliamlara tanıklık yaptı. Yeryüzünü cennete döndürmemiz gerekirken, cehenneme döndürdük. Tüm insanlık burada suçlu.” ifadelerini kullandı.

Sucu, seçimleri bitirdikten sonra kendi partilerinin bir seçim sürecine gittiğini belirtti.

Türkiye’nin emekliler, tarım, hayvancılık, uyuşturucu gibi sorunları bulunduğunu ifade eden Sucu, bu sorunların masaya yatırılmasını umduklarını dile getirdi.

AK Partili Uygur da Türkiye’nin hak, özgürlükler, eserler ve hizmet anlamında büyük dönüşüm geçirdiğini ifade ederek, Türkiye tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Bahanelere sığınan bir parti olmadıklarını kaydeden Uygur, toplumun her kesimini kuşatan destekleri bugüne kadar aldıklarını anlattı.

Uygur, “Aksayan yönleri de görmezden gelmiyoruz. Hayat pahalılığıyla ilgili vatandaşımızı olumsuz etkileyen vakanın da farkındayız.” dedi.

AK Parti’ye bayram ziyaretinde bulunan son parti ise Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan başkanlığındaki Vatan Partisi heyeti oldu.

Türkiye’nin, çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Reyhan, dört bir taraftan terör örgütleriyle kuşatıldığını söyledi.

AK Partili Uygur da Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada yer aldığını ve çeşitli sınamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Reyhan, Genel Başkan Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektubunu da Uygur’a teslim etti.

CHP Genel Merkezi’nde siyasi partiler arası bayramlaşma

Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında, sırasıyla AK Parti, DSP, Vatan Partisi, DEM Parti, İYİ Parti, BBP, Demokrat Parti, MHP, Saadet Partisi ve Anavatan Partisi heyetleri, CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Siyasi parti heyetlerini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Parti Meclisi (PM) Üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Onur Topkül’ün yer aldığı heyet ağırladı.

AK Parti ile bayramlaşma

MKYK Üyesi Hasan Sert başkanlığındaki AK Parti heyetinin ziyaretinde Nazlıaka, konukların ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı, bayramların birlik, beraberlik duygularının pekiştiği günler olduğunu söyledi.

Nazlıaka, ülkede yurttaşların sorunlarını çözmenin herkesin sorumluluğu olduğunu belirterek, tüm yurttaşların bir sonraki bayramın keyfini yaşayabileceği günler için hep beraber sorumluluk duygusuyla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert de seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e geçirdiği ameliyatlar nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Sert, “Pandemiden başlayan, seller, yangınlar, felaketler, Rusya-Ukrayna krizi, Filistin-İsrail çatışması, Türkiye’ye de zor anlar yaşatıyor. Halkın ve tabanın bu sıkıntılarını görüp onlara çözüm getirmemiz gerekiyor. Elimizden ne geliyorsa, performansımız neye yetiyorsa, ekonomik ve global şartlar neyi gerektiriyorsa bunları yapıp halkımıza daha rahat, daha kaliteli yaşam standardı getirmek zorundayız.” değerlendirmesini yaptı.

Sert, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra, birlikte çalışma performansının daha çok benimseneceği bir dönem olmasını diledi.

Nazlıaka ise seçimlerden birinci parti olarak çıktıklarını, nüfusun yüzde 65’inin CHP’li belediyelerce yönetilecek olmasının sorumluluk duygularını yükselttiğini dile getirdi.

İsrail ile ihracat konusunda alınan kısıtlama kararına değinen Aylin Nazlıaka, bunun geç olmakla birlikte yerinde bir karar olduğunu söyledi.

DSP’nin ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nazlıaka, Ramazan Bayramı dolayısıyla partilerini ziyaret eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir başkanlığındaki heyeti de ağırladı.

Nazlıaka, 31 Mart’taki yerel seçimlerde, eski DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit’in 1977’deki başarısından sonra ilk kez böyle bir başarı elde ettiklerini kaydetti.

Emeklilerin, işçilerin, asgari ücretle çalışanların, işsizlerin geçim sıkıntıları olduğunu dile getiren Nazlıaka, bu sorunların gelecek bayramda son bulmasını diledi. Nazlıaka, “Bu anlamda yerelde üstlendiğimiz sorumluluğun daha da artması, genişlemesiyle birlikte yurttaşlarımızın hayatına daha fazla dokunmayı sorumluluk olarak aldık.” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir de yerel seçim sonuçları nedeniyle CHP’yi kutladı, bayram dileklerini iletti.

Vatan Partisi’nden CHP’ye ziyaret

CHP’yi daha sonra Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan başkanlığındaki heyet ziyaret etti. Utku Reyhan’ın, DEM Parti’den belediye başkanı seçilenlere ilişkin eleştirileri üzerine Nazlıaka, milli duygular konusunda aynı görüşü paylaştıklarını, ancak ülkenin sorunlarının çözümünün parlamento olduğunu kaydetti.

DEM Parti’nin ziyareti

CHP’ye daha sonra, Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak başkanlığındaki DEM Parti heyeti ziyarette bulundu. Parlak, bayramın barışa vesile olmasını dileyerek, daha demokratik bir anayasa ile sürecin götürülmesi gerektiğini aktardı.

Ziyarette, Aylin Nazlıaka, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin yaşanan sürece değinerek, CHP’nin de Hatay’daki seçim sonuçlarıyla ilgili itirazlarını hatırlattı. Hatay için çok ciddi bir demokrasi mücadelesi verdiklerini söyleyen Nazlıaka, “Hatay’da seçimin iptal edilmesi noktasında net bir tavır sergiledik. YSK önüne gittik. Ne yazık ki karar seçimin iptali yönünde çıkmadı. Bundan sonra Hatay’da bir heyet kuracağız, oradaki belediyenin çalışmalarını yakın bir şekilde takip edeceğiz.” diye konuştu.

İYİ Parti ile bayramlaşma

Parti İçi Eğitim Politikaları Başkanı Ayşe Sucu başkanlığındaki İYİ Parti heyetinin ziyaretinde konuşan Nazlıaka, İYİ Partiyi yerel seçimdeki başarılarından dolayı tebrik etti, 27 Nisan’da yapılacak kurultayın yeni başlangıçlara ve hayırlara vesile olmasını diledi.

İYİ Partili Sucu da bayram denildiğinde her şeyden önce küslerin barışmasının, birlik ve beraberliğin akıllara geldiğini belirterek, “Türkiye’nin, ekonomiden tarıma, hayvancılığa kadar çok büyük sorunları var, eğitim sorunları almış başını gidiyor. Umarız bütün siyasal partiler bu noktalara yoğunlaşırlar ve ülkemizi bu zor koşullarda güzel noktalara taşırlar.” temennisinde bulundu.

BBP’nin ziyareti

CHP heyeti, daha sonra BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı başkanlığındaki heyeti ağırladı.

Sivas’taki yerel seçim sonuçları için BBP’yi tebrik eden Nazlıaka, “Biz, ‘Bu seçimi kazanan varsa o da halktır’ diyoruz. Kendi tarafımızda böyle bir zafer havasındansa sorumluluk bilincini yüksek tutan bir yaklaşımla hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Aylin Nazlıaka, kendilerine erken seçim isteyip istemediklerine dair sorular sorulduğuna da değinerek, şunları söyledi:

“Seçim öncesinde başta Genel Başkanımız olmak üzere hepimiz halka gidip oy istedik. Ama oy isterken, ‘Bize oy verin, erken seçim yapalım’ demedik. ‘Bize oy verin, yaşam kaliteniz artsın’, ‘Bize oy verin, güven içerisinde yaşayın’, ‘Bize oy verin, daha özgür olun’ dedik. Toplumun tüm kesimlerine gittiğimizde, her birine dair yereldeki projelerimizi anlattık ve dedik ki ‘Bu vesileyle iktidara bir sarı kart gösterin’. Dolayısıyla gördük ki halkımız bu sarı kartı gösterdi. Şimdi bu süreçte erken seçimi dillendirmenin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Çünkü bu, halkımıza karşı da onlardan oy isterken öyle bir vaatte bulunmadığımız için ikircikli bir tavır sergilemek olur diye düşünüyoruz.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı ise seçimleri bir bayrak yarışı olarak gördüklerini dile getirerek, halkın daha çok hizmet edene bu bayrağı teslim edeceğini belirtti. Alfatlı, seçilen belediye başkanlarına başarılar diyerek, “Terör ve şiddetle arasına mesafe koyan herkese başarılar diliyorum. Zaten koymuyorsa bu başka bir şey oluyor.” dedi.

DP’nin ziyareti

CHP’yi, Ramazan Bayramı dolayısıyla Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Abdülbaki Mert başkanlığındaki heyet de ziyaret etti.

Nazlıaka, ülke sorunlarını, birlik ve beraberlik içerisinde, iyi niyetle, çalışkanlıkla aşabilecekleri vurgusunu yaptı.

Abdülbaki Mert de halkın yerel seçimlerde CHP’ye ciddi bir kredi açtığını, CHP’nin bunu doğru değerlendirmesi durumunda, hem Türkiye’nin önünün açılacağını hem de bunun partiyi daha fazla büyütebileceğini dile getirdi.

MHP ile bayramlaşma

CHP heyeti, daha sonraki ziyarette, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, seçimlerde kurmak istedikleri Türkiye ittifakında, her görüşten, her siyasi partiden yurttaşın yer aldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Kim milli maç kazandığımızda duygulanıyorsa, kim Filenin Sultanları bir galibiyet elde ettiğinde onurlanıyorsa, kim kırmızı-beyaz bayrağımızı gördüğünde o bayrağın altında olmanın onurunu yaşıyorsa her biri bu Türkiye ittifakının bir parçası. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan her kim varsa onlarla halkın ittifakını kurarak, belediyelerimiz üzerinden çalışmalarımızı yürüteceğiz.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz da “CHP ile ittifak edenlerin de Nazlıaka’nın ifade ettiği hissiyatlara aynı şekilde katılmasının kendilerini mutlu edeceğini” söyledi.

Seçimlerin çok fazla insanın mağdur olmadan, burnu kanamadan sonuçlanmasının önemine değinen Durmaz, “Ortaya çıkan sonuca da hem Sayın Cumhurbaşkanı hem de Sayın Genel Başkanımız olmak üzere milli iradenin tecellisine, herkesin çok samimi şekilde saygı duyması gerektiği ifade edildi, esasında, bütün liderlerin bu şekilde değerlendirmesi Türk demokrasinin geldiği seviye, olgunlaşma açısından son derece kıymetliydi. Seçimler inşallah ülkemize, milletimize, partilerimize hayırlı sonuçlar getirir.” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya başkanlığındaki Saadet Partisi heyeti, ardından da Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Ünal başkanlığındaki heyetin bayram ziyaretinde bulunduğu CHP Genel Merkezi’ne ziyaretler sürüyor.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunulan ziyaretlerde, konuklar çiçek ve çikolata getirdi, CHP’de de misafirlere çay, kahve ve çikolata ikram edildi.

MHP Genel Merkezi’nde siyasi partilerle bayramlaşma

MHP Genel Merkezi’nde gelen heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu ve MYK üyesi Özgür Bayraktar’dan oluşan heyet ağırladı.

Karakaya, Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir, Genel Sekreter Yardımcısı Tuğçe Babuççu ve Ankara İl Başkanı Mustafa Keçeci’den oluşan DSP heyetini kabulünde, bayramın Gazze ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere dünyanın çeşitli noktalarındaki zulümlerin sona ermesine vesile olmasını temenni etti.

31 Mart’taki seçimlerde millet iradesi nasıl tecelli ettiyse onu kabul ettiklerini belirten Karakaya, seçim sonuçları üzerinden her siyasi partinin kendisine ders çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Vatandaşın yerel seçimde ekonomi bağlamında bir uyarı yaptığını ifade eden Karakaya, bu duruma rağmen MHP’nin yerel seçimde başarılı olduğunu dile getirdi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Aydemir ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere parti camiasının bayramlarını tebrik etti.

Gazze’de yaşanan drama dünyanın sessiz kaldığını belirten Aydemir, bu zulmün en yakın zamanda son bulmasını diledi.

“İl genel meclisi üyeliklerinde yüzde 17 civarında oy aldık”

DSP heyetinin ardından, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Kadın Kolları MKYK üyesi Derya Öztekin ve Gençlik Kolları MKYK üyesi Salih Aydın’dan oluşan AK Parti heyeti MHP’yi ziyaret etti.

Bu ziyarette Karakaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Partililerin bayramlarını kutladı.

Cumhur İttifakı olarak temenni ve uğraşlarının insanlığın bir an önce huzura kavuşması için olduğunu belirten Karakaya, Cumhur İttifakı’nın gelecek dönemde bölgesel ve küresel ölçekte etkinliğini artırarak yürüteceği çalışmaların güzelliklere vesile olması temennilerini dile getirdi.

Yerel seçimlerin geride kaldığını anımsatan Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sonuçları itibarıyla bakıldığında millet iradesi bu şekilde gerçekleşmiştir. Her seçim sonucunda olduğu gibi sosyal medyadan yararlanarak, malum haber kanallarında ‘Cumhur İttifakı’nın hezimete uğradığı’ şeklinde bazı değerlendirmeler yapıldı. Belediye başkanlıkları boyutuyla değerlendirdiğimizde evet, birçok belediye başkanlığı CHP ve onunla kent uzlaşısı adı altında ittifak yapan DEM’e geçmiş durumda veya o ittifakta yer almış durumda. Oysa yerel seçimleri tek bir bağlamda değerlendirmek, tek faktöre bağlamak mümkün değil. Belediye başkanlıkları çoğunluk sistemine göre belirleniyor, il genel meclisi ve belediye encümen üyeliklerinde ise nispi sistem söz konusu. Ekranlarda Türkiye haritasının belediye başkanlıkları üzerinden partilere verilen renklerle sunumu yapılarak algı oluşturulmaya çalışıldı. Oysa yerel seçimlerin tamamen farklı dinamikleri var. Burada millet tarafından bir uyarı oldu mu? Evet, bir uyarı oldu. O uyarılar anlaşıldı mı? Evet, anlaşıldı. Millet iradesine karşı kimsenin diyeceği bir şey yok.”

İl genel meclisi üyeliklerinde Cumhur İttifakı’nda konuşulduğu kadar oy kaybının olmadığını ifade eden Karakaya, MHP olarak il genel meclisi üyeliklerinde yüzde 17 civarında oy aldıklarını bildirdi.

Bahçeli’nin talimatları üzerine parti olarak seçim sonuçlarını değerlendirmeye başladıklarını vurgulayan Karakaya, “Cumhur İttifakı’ndan CHP’ye ya da karşı tarafa kitlesel bir oy hareketinin olmadığını yaptığımız değerlendirmelerle çok rahatlıkla söylemek mümkün.” dedi.

“Seçim sonuçlarına müdahale ediliyor algısı yok oldu”

Karakaya, bu seçimle muhalefetin yıllarca algılatmaya çalıştığı “Türkiye’de seçim sonuçlarına müdahale ediliyor” algı girişimlerinin tamamen yok olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Diktatörlükten bahsediliyor, başka şeyler söyleniyor, böyle bir ülkede nasıl oluyor da metropoller karşı tarafa geçebiliyor? Bu seçimlerde de gördük. Demek ki çalışıldığında, bu bir çalışma mıdır yoksa tepki midir o ayrı bir konu, bunu ayrı bir kenara bırakıyorum, sebebi her ne olursa olsun, belediye başkanlıkları adına konuşuyorum, son seçimle ilgili yani millet istediğinde bu değişikliği yapabiliyor. Bunun önünde kimsenin durması hiçbir şekilde mümkün değil. Bu anlamda söylenenlerin herhangi bir kıymetiharbiyesi yok. Türk demokrasisi adına geçmişte karalama kampanyası yapanların söylediklerinin tamamen boş olduğunu, ‘Sandıkla seçim kazanılamaz’ diye sokakları teşvik edenlerin aslında niyetlerinin doğru olmadığını hem içeridekiler hem de dışarıdakiler görmüş oldu.”

Türkiye’nin terörle mücadele çalışmalarına da değinen Karakaya, son 40 yılda harcanan 2 trilyon dolar paranın terörle mücadeleye değil de kalkınmaya aktarılması halinde ülkenin dış borcunun kalmayacağını ve bugün konuşulan ekonomik sorunların konuşulmayacağını söyledi.

Yerel seçimin ardından Van’da yaşananları anımsatan Karakaya, şunları kaydetti:

“Seçime girme hak ve yeterliliği olmayan birine hukuki süreçler tamamlanmadan yanlış kararlarla, manipülasyonlarla mazbata verilip verilmemesi konusunda çok sayıda ilde neredeyse kalkışma niteliğinde sokaklara dökülerek bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Elbette devlet bunların üstesinden gelecek güçtedir. Ama bundan daha çok her gün televizyon ekranlarında çıkıp bunları savunanlar… Dolayısıyla milletimiz bunları görüyor. Bizim bir an önce bunlardan kurtulmamız lazım.”

“Türkiye demokrasisinin işlediğini gösteren seçimlerden biri olageldi”

Yıldız ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve parti camiasının bayramlarını tebrik etti.

Yerel seçimin ardından sonuçları çok boyutlu değerlendirme sürecine girdiklerini belirten Yıldız, “Türkiye demokrasisinin tabiri caizse tıkır tıkır işlediğini gösteren seçimlerden biri ola geldi. Seçim sonuçlarını demokratik olgunlukla karşılama hususunda da Cumhur İttifakı çok güzel bir sınav verdi. İttifakımız, seçim sonuçlarını hiçbir mazeret üretmeden, sonuçlar şöyle oldu, böyle oldu gibi ardıl tartışmalara mahal vermeksizin ‘Milletimizin iradesi budur, bizler milletimizin ferasetine ve incelikli mesaj verme kabiliyetine inanırız. Dolayısıyla milletimizin verdiği mesajı anlamaya çalışacağız’ diyerek karşıladı.” değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, Cumhur İttifakı’nın güçlü ve ilkesel bir zeminde buluşan ittifak olduğunu dile getirerek “Vatandaşımız yerel ölçekte yeni mesajlarla yolumuza devam etme mesajını bize vermiş oldu. Biz de vatandaşın verdiği mesajları çok teferruatlı şekilde irdeliyor olacağız ki partimizde bu değerlendirmeler devam ediyor.” dedi.

Yeniden Refah Partisi heyeti ziyareti

MHP’ye bayramlaşma için gelen Yeniden Refah Partisi heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaderli, MKYK üyeleri Murat Aktaş ve Erdoğan Yeşilsancak yer aldı.

Karakaya, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan başta olmak üzere parti camiasının bayramlarını kutladı.

İnsanlığın ciddi bir sınav verdiğine işaret eden Karakaya, Türkiye’nin insanlığın huzura kavuşması noktası en ciddi gayret içerisindeki devlet olduğunu söyledi.

Yerel seçimlerin geride kaldığını belirten Karakaya, “Bundan sonraki süreçte parlamentoda birlik, beraberlik sağlanarak bu ülkenin geleceği için güzel şeyler yapılacaktır diye umuyor ve bekliyoruz.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaderli de bayramın Gazze ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki zulüm görenlerin kurtulmasına vesile olması temennisinde bulunarak, MHP camiasının bayramını tebrik etti.

Kaderli, “Seçimler bitti. Bu noktadan sonra hepimiz, siyasi sorumluluk taşıyan partiler olarak birleştirmeye katkı sunarak endişeleri giderip inşallah hayırların oluşmasına vesile olacağız.” dedi.

CHP heyetiyle bayramlaşma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kadın Kolları MYK üyesi Armağan Akyüz, Gençlik Kolları MYK üyesi Batuhan Cakcak’tan oluşan heyet de MHP’yi ziyaret etti.

Ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Demir, MHP camiasının bayramını tebrik etti.

Siyasi iletişim kanallarının açık olmasının demokrasi açısından önemine işaret eden Demir, partiler arası bayramlaşmanın da bunun bir parçası olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti’ye bayram ziyaretleri

İYİ Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyarette bulunan siyasi parti temsilcilerini ağırladı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında, İYİ Parti’yi AK Parti, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Milli Yol Partisi heyetleri ziyaret etti.

Konukları, Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Erdi Mert Türk ağırladı.

AK Parti, MKYK üyesi Hasan Sert’in başkanlığında, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Sena Aktürk ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Derya Çıraklı’nın yer aldığı heyetle İYİ Parti’yi ziyaret etti.

AK Parti’li Sert, dünyanın ve Türkiye’nin zor bir konjonktürden geçtiğini, bölgelerde çatışma ve siyasi istikrarsızlıkların çokça bulunduğunu dile getirdi. Bunların aşılmasını özellikle mazlum ülkelerin Türkiye’den beklediğini, bunun yolunun da birlik beraberlik içinde çalışmaktan, Türkiye’nin değerini, kuvvetini ve gücünü artırmaktan geçtiğini ifade eden Sert, “Bu güç ve kuvvetin artması sadece ekonomik olarak yetmez. Stratejik, entelektüel olarak, bilgi birikimi olarak, teknolojik olarak birçok alanlarda biz iyi şeyler yapmamız lazım. Bunu yapmak için de devletler siyasetle yönetilir, ekonomiyle büyür. Hep birbirimize destek olarak, ülkemizin başını eğmeden güçlü bir şekilde çalışmamız lazım.” diye konuştu.

Türkiye’de genel seçimlerin ardından yerel seçim sürecinin yaşandığını anımsatan Hasan Sert, şöyle devam etti:

“Birtakım matematiksel değişikliklerin olması önemli değil; bunun, birlik ve beraberliğimizi koparmaması lazım. Ülkenin büyümesi ve güçlenmesine hepimizin ihtiyacı var. Özellikle mazlum coğrafyaların Türkiye’den beklediği umudu yeşertmek ve büyütmek adına Türkiye’deki bu çalışmaları hep beraber, bütün siyasi partiler katkı yaparak sağlaması lazım. Onun için inşallah bizler de elimizden geleni yapacağız. Bundan sonraki süreçte kendi eksikliklerimizi telafi edip, daha güzel neler yapabiliriz bunun çalışmasını yapacağız. Sizler de zaten bulunduğunuz yerlerde, gerek akademik gerek siyasi alanda güzel çalışmaları hep yaptınız. Bundan sonra da ümit ediyorum yeni vizyonlarla, perspektiflerle güzel çalışmaları çıkartacağız.”

İYİ Parti’li Vural da parlamentodaki çalışmaların, bundan sonraki süreci, milletin hayrına olacak işlerde birlikte karar almaya doğru götürmesini diledi. Seçimlerin bittiğini belirten Vural, “Bundan sonraki süreçte, vatandaşımızın verdiği mesajlar doğrultusunda, milletimizin, Türkiye’nin kazanması için bütün siyaset dünyasının bu çerçevede hareket etmesi gerekiyor.” dedi.

Oktay Vural, dünyada insanlığın içinde bulunduğu dramın, sıkıntıların da azalmasına vesile olabilecek bir sürecin başlamasını, Türkiye’nin de refahın ve alım gücünün artacağı bir sürece yönelmesini diledi.

CHP’li heyetin ziyareti

İYİ Parti’yi ziyarete gelen CHP’li heyette, Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kadın Kolları MYK Üyesi Armağan Akyüz,Gençlik Kolları MYK Üyesi Batuhan Cakcak yer aldı.

CHP’li Demir, bayramın öncelikle deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılmasına, Filistin’deki masum insanların bir an önce insani yardıma erişmesine ve bu durumun sona ermesine vesile olması dileğinde bulundu.

Yerel seçimlere ilişkin görüşlerini paylaşan Demir, “Bu yerel seçimde halkımızın bize verdiği yetkiyi sorumlulukla kullanacağımıza eminiz ama umarım iktidar da halkımızın verdiği bu mesajı iyi anlar. Çünkü biliyorsunuz yerelde ancak geçici çözümlerle kent yoksulluğunu ortadan kaldırmaya çalışabilirsiniz. Ancak, ülkemizde yoksulluğu ortadan kaldırmamız lazım. Bu da ancak siyaset yoluyla, siyasette iletişimle olur. İletişim kanallarımızın hep açık olması lazım. Birlikte konuşuyor ve siyaset üretiyor olmamız lazım. Bu vesileyle bu bayram ziyaretlerini çok kıymetli görüyoruz.” diye konuştu.

İYİ Parti’li Vural da Filistin’deki dramın devam ettiğine dikkati çekerek İsrail’in Refah kapısına yönelik saldırılarının durumu “daha kötüye” götüreceği değerlendirmesinde bulundu.

Vural, Türkiye’de ise ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşların, emeklilerin, halkın yüzünü güldürecek, alım gücünü arttıracak bir sürecin yaşanmasını diledi. Vural, ses telleri ve gözlerinden operasyon geçiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bayramlaşma programı devam edecek

Saadet Partisi, Demokrat Parti, Milli Yol Partisi, BBP ve Gelecek Partisi heyetleri de İYİ Parti’ye bayram ziyaretinde bulundu.

Bayramlaşma programı, Deva Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi heyetleri ile devam edecek.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunulan ziyaretlerde konuk heyetler, çiçek ve çikolata getirirken, İYİ Parti’de de konuklara çay, kahve, çikolata ve baklava ikram edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir