FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding, üst üste ikinci kez şampiyon oldu

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final etabı şampiyonluk maçında Fenerbahçe Alagöz Holding, Fransa ekibi Villeneuve d’Ascq LM’yi 106-73 yendi.

Final maçında Fenerbahçe Alagöz Holding ile Villeneuve d’Ascq LM, Mersin’deki Servet Tazegül Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk periyodunda rakibi karşısında Collier, McBride ve Milic’in etkili olan Fenerbahçe Alagöz Holding bu periyonu 28-27 önde kapattı.

İkinci periyotun ilk 5 dakikası karşılıklı atılan sayılarla geçildi. Rakibi karşısında savunma ve hücumda etkili olan Fenerbahçe Alagöz, özellikle Meesseman’nin rakip pota altında sayılar buldu. Fenerbahçe Alagöz, 13 sayı farkla devreye 58-45 önde gitti.

Üçüncü periyotta rakibi karşısında hücum ve savunma üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe bu çeyreği 77-61 önde kapattı.

Son çeyreğe skor avantajıyla giren sarı-lacivertliler, bu periyodun ilk 5 dakikasında farkı 25 sayıya çıkardı (91-66). Periyodun kalan bölümünde üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Alagöz Holding rakibini 106-73 yendi.

Fenerbahçe, bu sonuçla FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonu Fenerbahçe’yi tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Üst üste ikinci kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza atan ve bizleri gururlandıran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı’nı ve tüm Fenerbahçe camiasını canıgönülden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan paylaşımında basketbol topu ve Türk bayrağı emojilerine de yer verdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nı kutladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Üst üste ikinci kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir