DOST.!

 DOST.!

Dostluk güvenmektir. Dostluk emek ister. Gerçek dostlar yıldız gibidir. Karanlık çökünce ilk onlar görünür, yol gösterir. Dost, bir insanın sahip olabileceği en önemli varlıktır. Bir insanın arkadaşlara sahip olması çok kolay olabilir. Güvenilir dost çok zor bulunur. Zor kurulan dostluğun kıymetini bilmek önemlidir. Kaybetmemek için çaba göstermek çok daha önemlidir. İyi günde kötü günde varlığını hissettiren, her türlü sırrın paylaşıldığı, gülümsenerek hatırlanan hatıraların yaşanmasına sebep olan kaç kişi vardır ki insanın hayatında? Gerçek dostlar, insanın hayatında tarif edilemez derecede önemli bir yer tutar. Dostlukların kurulması oldukça zordur. “Adam gibi adam! Derler ya, aynen öyle “Adam gibi” dostluklar kurulmalı… Maddi beklentileri olmayan, dostluğunu menfaat üzerine kurmayan insanları aramak bulmak, dost kalmak zorundayız. Her dostluğun gökyüzünde bir meleği varmış, yeryüzünde biten her dostluk için gökyüzünde bir melek ağlarmış derler. Dostluklara sahip çıkın iyi koruyun ki sizin meleğimiz hiçbir zaman ağlamasın.

Gerçek dost dediğin çay gibi olmalı. Şekeri ne eksik ne fazla, içine unutulmayacak bir tat bırakmalıdır.  Işık gelince, karanlık aydınlıktan, doğru gelince, yalan gerçekten kaçar. Güneş yalnız olsa da etrafa ışık saçar. Doğduğu zaman güneş ışıklarının girmediği hiçbir dağ hiçbir ova ve hiçbir ev kalmaz. En karanlık yerler aydınlık oluverir. Güneş aydınlık ve adaletin timsalidir. Işığını her yere eşit dağıtır. Üzülmeyin doğruların kaderidir yalnızlık. Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar. Ama unutma dost dediğin senin için ağır yükleri sırtlayabilendir. İyi bir dostu olanın aynaya ihtiyacı olmaz.

El uzatan değildir dost; El uzatılacak duruma düşme diye yanı başında dimdik durandır asıl dost. Duygular vardır anlatılmaz, sevgiler vardır kalplere sığmaz, dostluklar vardır hiç bir şekilde yıkılmaz, gerçek dostluklar vardır yıllar geçse de asla unutulmaz. Dost dediğin ayağını kaydıran değil, ayağın kaydığında seni yerden kaldırandır. Dostlar yıldızlar gibidir, gece karanlığında ortaya çıkar. Onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman var olduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Dost dediğin sevincine de gözyaşına da ortak olan, senin acını kendi acısı gibi hissedendir. Dost; göze sezdirmeden gözyaşı silendir. Dosta söylenecek güzel sözler sayesinde aradaki ilişki daha da güçlenir. Böylece dostlara kötü günlerde teselli vermek, özel günlerde değerli hissettirmek ve her zaman yanında olunduğunu fark ettirmek mümkün olur.

Dostlarını tanımak mı istiyorsun, hata yap. Her yüze güleni, her yanına geleni dost zannetme.   “Sırtından vurana kızma, ona güvenip arkanı dönen sensin. Arkandan konuşana da darılma, onu insan yerine koyan yine sensin ”der Ömer Hayyam “Konuşmaya değer insanlarla konuşmaz, konuşmaya değmez insanlarla konuşursan kelimeleri yitirir özünü kaybedersiniz. Siz öyle biri olun ki, ne insanları, ne de kelimeleri yitirin.”

Bir de sahte sözde dostlarınız olur. Paranız vardır, yedirmekten, içirmekten kaçınmazsınız. Bunu da yanınıza gelen, çevrenizdekiler çok iyi bilir. Sözde dost çevreniz arttıkça artar.  Kesenizin ağzı açıldıkça arkadaşlarınız koşarak gelirler. Sizde çok iyi dostlarınız olduğunu çoğaldığını zannedersiniz. Yedirip işlerini gördükçe sizin için ölmeye hazır yüzlerce, binlerce adam vardır. Ancak gün gelip sıkıntılarla karşılaştığınız da o dostlar sessiz sedasız sizi terk ediverirler. Ne olduğunu bile anlamadan yalnız, yapayalnız kalırsınız.

Günümüzde insan manzaraları çok çeşitlidir. Sizi aldatanlar, yanıltanlar çok fazla oluyor. Kimin dost, kim değil anlamakta, çok zorlanıyorsunuz. Dost bildikleriniz zamanı gelince size çelme atmayı, arkanızdan vurmayı ve yüz üstü bırakmayı seçiyorlar. Böyle sahte dostlardan Allah korusun bizi!… Gerçek dostunun kim olduğunu, Yalnız kaldığında anlarsın. Öyleyse Seni önemsemeyen, sana değer vermeyen, seni mutsuz edene, seni kırana, itibar etme.

Seni küçük gören dostun değildir. Enerjinizi tüketir, vizyonunuzu daraltır, Karamsar olmanıza neden olurlar. Umudunuzu söndürtmeyin. Hayallerini yıkana yol ver…Gitsin.!

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir